Week 4

Woensdag 23 augustus

Mijn wandelingen worden langer. Ik loop in een radius van zo’n 2,5 tot 3 kilometer rondom onze compound. Er vanuit gaande dat alles hier nogal rechthoekig is, bestrijkt het al snel een gebied van zo’n 30 km2. Ik herken de omgeving steeds beter en durf er steeds op te gokken, dat ik uitkom, waar ik verwacht uit te komen zonder terug te moeten keren. Dat lukt steeds aardig.
Ondertussen schiet ik plaatjes.

—–

Zaterdag 27 augustus

Vandaag is er een social van Shanghai Rugby Foottball Club in downtown Shanghai. Het doel is gezelligheid, promotie van rugby in diverse kroegen waar expats en studenten komen en uitleg over het komende seizoen.
Ik zit er om 10.30 naar een replay van AllBlacks vs SpringBoks te kijken met een pot Guiness voor mijn neus. Van voorzitter Mark en eigenaar van de Butler & Whites (with Guiness) bar krijg ik een cap en een hoedje met SRFC erop.
Daarna volgt de presentatie en aankondiging van allerlei challenges in groepen, die op diverse plekken zullen plaatsvinden. Al fietsend zullen we downtown doorkuisen.

—–

Zondag 28 augustus

De bank is speciaal opengegaan voor medewerkers van Shanghai American School, zodat new hires de gelegenheid krijgen hun bankrekening te openen. Daarvoor moeten we naar een of ander enorm gebouw down town met meerdere functies en een indrukwekkende ontvangsthal.

Het kantoortje van de bank geeft daar tegenover de indruk van een mierenhol vol klanten en bankmedewerkers, die werkelijk hard hun best doen het allemaal goed te regelen en uit te leggen. Uiteindelijk lopen we met een werkende bankpas het gebouw uit.

The Bund

Vervolgens nemen we een taxi naar “the Bund”, een poche gebied met grote warenhuizen, eetgelegenheden en winkels aan de ene kant van de rivier en met indrukwekkende kantoor-, appertementsgebouwen en hotels aan de andere kant. Lopen op de boulevard is werkelijk fantastisch, zeker nu met het licht en de wolken.

We lopen de wijk in en belanden in een gigantsich warenhuis met alle bekende en luxe merken op het gebied van mode, parfumerie, zonnebrillen, horloges, sieraden en andere dure artikelen. Alles op dat gebied is er te krijgen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.