Week 3

Zondag 13 augustus

Vandaag staat niets op het programma. We worden wat later wakker. Ik maak een opzet van een “Practise Sheet” voor de Shanghai Rugby Football Club, dat ik later wil presenteren. Daarna werk ik vooral aan mijn dagboek.
Op de foto hierboven sta ik helemaal rechts in het witte shirt van de kleuren van de Illustere Invites.

Mijn moeder

Een aantal dagen hebben we mijn moeder niet kunnen bereiken. Er was iets met de Femly-app, die contact mogelijk maakt van mobiel naar de TV van mijn moeder. Je kan er heel handig vanuit overal mee beeldbellen. Het beeldscherm floept dan vanzelf aan, waarna mijn moeder ons kan zien en we elkaar kunnen spreken. Zolang het werkt, is het top!
Wat bleek nu. Ze had steeds de stekker van het apparaat uit de contactdoos getrokken in verband met de angst voor brand. Mijn oudste zus Francis en jongeste broer Toon hebben het haar opgelost en geod met haar doorgesproken.
We kunnen weer inbellen tot groot genoegen van haar en ons.

—–

Maandag 14 augustus

Mijn meisje gaat vandaag haar eerste lessen geven. Toch wel spannend, ook als je heel ervaren bent. Allebei hebben we niet heel rustig geslapen, staan met enige vermoeidheid vroeg op en komen langzaam op gang.
Ik heb een paar dingen op het programma staan voor vandaag. Een daarvan is een excel-sheet maken voor onze financiele administratie hier. Daar ben ik in de ochtend al snel mee klaar. Daarnaast doe ik nog wat administratieve zaken. Ik verdiep me vervolgens verder in de mogelijkheden van WeChat en weet inmiddels ook bestanden in berichten mee te sturen binnen mijn iPhone. Ik loop er nog steeds tegenaan, dat dat even anders werkt dan bij Android. Maar goed het lukt uiteindelijk allemaal wel.
Later komt er een klusjesmannetje van school langs voor allerlei reparaties in het appartement. Ik heb hem eerder gezien, maar weet niet meer waar. Hij repareert wat, noteert wat en legt wat uit met handen en voeten over de werking van sommige dingen, zoals de wasdroogmachine die het in onze beleving niet zou doen. Er zit nog een extra knopje op, dat we over het hoofd hebben gezien.
Als ik alles goed denk te hebben begrepen, vertrekt hij pas. Voor een enkel dingetje moet hij nog een keer terugkomen.

Goede dag voor mijn meisje

Ze komt ontspannen thuis. De kinderen waren leuk en “impressed” over haar verhalen als “international teacher”. Ik ben echt blij voor haar. Er waren twijfels bij haar over haar keuzes voor deze school en de leeftijd van de kinderen.

Shanghai Rugby Football Club

Ik wil een seizoensplanning maken voor de club, maar er zijn nog geen data. De All China Cup site waar het allemaal op te vinden zou moeten zijn, is nog niet actueel.
Een voorstel met een practise sheet heb ik wel al naar clubcaptain Gareth gestuurd.
Trainer/coach en (club)captain(s) kunnen daar met trefwoorden en opmerkingen wekelijks hun observaties en ideeën op kwijt, waaruit vervolgens gericht een trainingsplan kan worden opgemaakt. Spelers krijgen vervolgens vooraf een kort overzicht van wat hen tijdens de training te wachten staat en waar ze al dan niet met suggesties voor thuis op in kunnen springen.
Deze mannen trainen eens per week en houden zich verder zelf fit.
In de avond krijg ik officieel bericht, dat ik ben “We have all agreed that you would be a great addition to the club and we would like you to come on board as our Head Coach – your role will oversee the Mens and Womens teams.”

—–

Dinsdag 15 augustus

Shanghai Rugby Football Club

Ik heb slecht geslapen, voortdurend aan mijn nieuwe aanstelling als “Head Coach” voor Shanghai Rugby Football Club moeten denken. Het gaat namelijk erg snel en er zijn allerlei vragen onbeantwoord gebleven. Laat me even de context geven.
Het is een gerenommeerde club binnen China met veel historie, die teruggaat tot 1881. De club is toonaangevend in de All China Cup en heeft de ambitie, om aan top te blijven. Ze worden op de hielen gezeten door andere expat clubs en hebben een aantal spelers kwijtgeraakt aan de pandemie. Er is weinig verjonging.
Ondertussen groeit het Chinese rugby en wordt er veel geld ingestoken, waardoor het niveau zomaar hard kan gaan stijgen en de expats clubs het onderspit kunnen gaan delven.
Het is niet duidelijk of de club hier allemaal een antwoord op kan geven. Daar heb ik veel vragen over.
Verder is mijn rol nog niet goed afgestemd binnen de staf. Vandaag wordt ik toegelaten in de SRFC Coaches app. Daar wil ik al mijn vragen stellen, zowel over hoe ze de huidige context willen aanpakken, als hoe wij als staf gaan aanvullen. Ik heb de jongens nog maar vluchtig gezien en gesproken. Gameplan/speelstijl, seizoensopbouw, rolverdeling, inbreng referee voor nieuwe regels en antwoorden op probleemgebieden voor de spelers, etc. vragen allemaal nog om opheldering.
Ik schrijf er in Word een 2-pagina’s lang verhaal over met een stukje introductie van mezelf en vragen, waar ik een antwoord op zoek. Dat zet ik vervolgens in de app van de coaches, spannend wachtend op de respons.
Al vrij snel krijg ik positieve reacties, antwoorden op een aantal vragen en er wordt voorgesteld elkaar live te spreken.

—–

Woensdag 16 augustus

Rustig dagje.
Ik maak verkennend een lange wandeling en loop bij ons groentewinkeltje langs om okra, rode pepers en een augurk te kopen. Met de augurk en youghurt, die ik gisteren gekocht heb, maak ik een raita.
Ik werk wat aan een aangepaste trainingsheet, die ik doorstuur naar de coaches app van SRFC. Mijn collega’s reageren enthousiast. Komende zaterdag neem ik voor het eerst de training voor mijn rekening. Ik krijg er weer zin in nu ik aan het voorbereiden ben en alles weer naar boven komt van jaren. Ik maak weliswaar andere keuzes, maar heb het gevoel langzaam in mijn rol te groeien.

—–

Zaterdag 19 augustus

Mijn eerste sessie op het trainingsveld verloopt goed, maar ik heb te weinig tijd om alles te behandelen. In ieder geval heb ik de basics kunnen doen. Door afwezigheid van veel mensen is unit-training en team-run nog niet aan de orde.
Al met al staan we 2 volle uren in de zon op het veld. Tussen de drills drinken we water. Captain Ronan stelt nog een sprinttraining voor aan het eind en een aantal gaat ervoor.
Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan lopen. Een training per week met een lage bezetting van 16 mensen op 3 teams is nog niet waar je echt mee kunt bouwen. Ik neem me voor veel voorbereiding via de app te doen met vooral uitleg, waarop terug te grijpen is tijdens de training. Dit voorkomt herhaling.
Komende zaterdag is er een social met promotie en allerlei andere zaken. Er is pas weer training over 2 weken. Even wennen hoe deze club werkt.
Er zijn verschillende enthousisaste reacties op de WeChat-group.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.