Dinsdag 11 Oktober

De eerste impressies van Shanghai verdwijnen op de achtergrond. Langzamerhand wordt het allemaal normaal en gaat het bij het dagelijkse leven horen.
Ik wandel nog steeds iedere dag zo tegen de 10 kilometer per dag. Als je wandelt gebeuren er meestal nog wel grappige dingen. Vanmorgen komen 2 jongens mij op de fiets tegemoet en groeten me alsof ik een celebrety ben: “Hi mister/captain” met de handen in groet omhoog en in een poging een snelle high five te geven. In het weekend liepen mijn meisje en ik hand in hand, om over te steken. Een werkbusje met werklieden, toeteren en kijken goedkeurend naar ons en vooral lachend naar mij in de trend van “Dat heb je goed voor elkaar!” en herhaald thumbs up.
We hebben er samen nog regelmatig om moeten lachen.

Even uit de running

Ruim een paar weken geleden kreeg ik een hoestje en een paar dagen later lag ik met koorts tegen de 40 graden in bed, geen energie en geen lust om te eten, pijn in het hoofd, de ledematen, gewrichten en een rug die vastsloeg. Duidelijk een griep bleek later. Nog even wat Corona-testjes gedaan, maar die waren negatief.
Mijn meisje was erg bezorgd en is gelijk een afspraak gaan regelen bij een particuliere kliniek. Daar zijn we zeer goed geholpen. We hebben allebie allerlei testen en onderzoeken laten doen.
We blijken allebei gezond. Zo’n 15-tal bloedwaarden bleken mooi binnen het gewenste bereik te liggen.
Mijn bloedruk was perfect. Het gegeven, dat ik 10 kilo ben afgevallen zal daar zeker mee te maken hebben.
Er is ook een scan van mijn rug gemaakt. Alles ziet er netjes recht uit, wel enige slijtage aan de uitsteeksels van de wervels. Dat wist ik eigenlijk al. Ik weet ook goed wat ik aan de rugpijn kan doen, als die opkomt. Wandelen en oefeningen.
Mijn meisje kreeg tijdens mijn griep last van pijn onder haar voet. Dat bleek uiteindelijk hielspoor te zijn. Erg vervelend. ze heeft er veel last van. Overdag moet ze veel staan.

Full body & footmassage

Intussen hebben we 2 keer full body massage en 1 voetmassage gehad. Dat is heel goed betaalbaar. Je ligt bij full bodymassage 2 uur op de “pijnbank”, maar daarna voel je je erg goed.
De voetmassage duurt minder lang, maar werkt ook door op je hele gestel.
De mensen zijn trots en blij, als je hen complimenteert en worden helemaal vrolijk als je het woord “torturer” vertaalt naar het Chinees.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.