Daar zijn we weer

Sorry mensen, dat ik zo lang op me heb laten wachten.

Wat is er allemaal gebeurd?

Nou, best veel. Ik geloof, dat mijn laatste post van 11 oktober is geweest.

Mijn meisje heeft zich uit de naad gewerkt op de “Middle School” en begint nu langzaam haar draai te vinden. Volgend schooljaar gaat ze verder met leerlingen, die de laatste fase ingaan op Shanghai American School. Dat sluit beter aan bij de inhoudelijke uitdagingen,m die ze zoekt en ze kijkt er naar uit.

Ik heb mijn wandelingen doorgezet en heb weer bergen fotoos gemaakt, maar als je zo’n beetje de hele omgeving in een straal van 5 kilometer bezocht hebt, begint alles een beetje op elkaar te lijkken. Meer grote, imposante gebouwen en wegen, maar niet altijd echt interessante zaken. Daarvoor zullen we toch het land in moeten.
Toch nog een paar dingen om te noemen.

—–

Panlong

Ongeveer 2 kilometer van ins huis ligt een opgekalifaterder “watertown” met een tempel. Het is prachtig. In de avond met alle lichtjes is het schitterend om rond te wandelen.

De Chinezen flaneren er graag. Het zit er vol met winkeltjes met luze en smaakartikelen, restaurants. Er is ruim speelplek voor kids, ze kunnen er paardijden en met het hele gezin kan er een gondel huren.
Eromheen kan gewandeld worden over het water, soms met verhoogde overgangen, waaruit je mooi uitzicht hebt of juist heel dicht boven het water.
Het is allemaal heel smaakvol gedaan. Terwijl het de sfeer heeft van hoe het er traditoneel heeft uitgezien, is het supermodern en commercieel.

—–

Chongming eiland

Dit eiland, waar we in een Japans hotel hebben , ligt aan de monding van de Yang Tze King. Het is een van de grootste eilanden in China, is onderdeel van de metropool Sganghai, maar heeft een landelijke uitstraling emt onder andere nationale parkene en beschermde gebieden.

In het Japanse hotel werden we ontzettend goed ontvangen. Het ontbijt was er ronduit fantatstisch!

De Kerstvakantie

Wat voor ons kerstvakantie is, is hier een verlengde vakantie. In die tijd zijn we in Nedereland geweest en hebben daarin onder andere Barcelona met de Sagrade Familia bezocht en Parc Guell.
De Sagrada blijft indrukwekkend en de laatste jaren is er hard gewerkt. Wat een verschil met 15 jaar geleden.

Back to the grind

Inmiddels zijn we hier weer volop met onze eigen dingen bezig.
Mijn meisje met haar werk op school en ik bemoei me vooral met de samenwerking tussen RugbyClub Amsterdam en AAC met betrekking tot jeugdontwikkeling in Amsterdam.
De komende tijd wordt het ook spannend voor RugbyClub Amsterdam. Dit jaar is de kans groot, dat we uitslag krijgen over of we wel of niet een start kunnen maken met een eigen accommodatie op het Groene Veld in Amsterdam Noord. Dat zou een stap vooruit zijn voor de club.

Intussen wordt het hier hard lente. Alles staat overal in de bloei. In een park vlakbij de notaris, die we nodig hebben voor legalisatie en vertaling van allerlei documenten, is een gaaf beeldenpark met tulpen, kersenbomen, krent en alles wat maar kleur tevoorschijn kan toveren.

Tot slot

We gaan verhuizen in de grote vakentie. We krijgen een groter appartement. Niet dat we dat nodig hebben, maar de omgeving is zonniger en het valt allemaal binnen secundaire arbeidsvoorwaarden van mijn partner.
Ik ben er al een paar keer geweest en het bevalt me wel. Alles is ruimer opgezet en vooral zonniger ook. Waaar we nu zitten, komt weinig licht binnen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.