Ingediend door J@n_Sch@lkx op di, 21/11/2017 - 06:57

ISEV

SOCIAAL-EMOTIONELE VEILIGHEID ONDER DE AANDACHT

Bewustzijn van gemis aan sociaal-emotionele veiligheid kan voorkomen, dat sociale uitsluiting, eenzaamheid, fricties tussen groepen en individuen uitgroeien tot ongewenste proporties.
Voor ieder van ons is het een levensvoorwaarde. Nodig in onderwijs en opvoeding om tot ontwikkeling te komen. Privé voor onderhoud van bevredigende relaties. In werk om naar voldoening te kunnen functioneren. Voor afhankelijke mensen, mensen met beperkingen, zieken, ouderen, etc. van directe levensbetekenis.
Een kleine maatschappelijke verschuiving in focus en houding kan positieve gevolgen hebben voor onze samenleving. Hopelijk kunnen we een bijdrage leveren aan hoe we onze verbondenheid met de wereld beleven van micro- tot macroniveau, tegenstellingen kunnen verkleinen en werken aan duurzame ontwikkelingen.

HOE GAAN WE DAT DOEN?

  • We stellen deze site ter beschikking van en voor professionals, organisaties en private personen
  • Tot uitwisseling van gerelateerde verhalen, ervaringen, vragen, discussies, beschrijvingen van praktijken, etc.
  • Om een beweging op gang te brengen, die sociaal-emotionele veiligheid in het bewustzijn van mensen vergroot, positieve ideevorming ondersteunt
  • En daarmee bijdraagt aan voedende onderwijspraktijken, betere werk- en organisatieculturen, cohesie in buurten en wijken, relationele verbinding en inclusie in privé en groter verband

JULLIE HULP IS NODIG!

De organisatie in vorm en bezetting zal moeten groeien. Dat betekent, dat we jullie uitnodigen ons bij te staan met ideeën en feitelijke inzet. Denk aan:

  • opzetten organisatievorm (bezetting, beleid, fondsen)
  • sitebeheer (uiterlijk, forum, ledenbeheer)
  • ondersteunende inhoudelijke activiteiten (workshops, lezingen)

 

De volgende fora zijn te vinden op onze site: